Romme 5 augusti

Jessica Simpsson har haft en fin helg med sina starthästar. Seger på Bergsåker på lördagen med Naughty Boy och seger på Romme under söndagen med Lövdala Principito. Loppet  var ett uttagningslopp ingående i E30 för Ungdom/Lärlingar och han kördes av Rebecca Dahlén. Efter en fin inledning bakom bilen kunde Rebecca överta spets 1450 kvar av ledande Moon´s Black Lady/Terese T Rosén och sedan fick Lövdala Principito dra undan i ett eget tempo till en säker seger. Segertid 15,1a/2140 och 30.000 kronor till uppfödaren och ägaren Lövdala Gård AB. Moon´s Black Lady grejade andrapriset på tiden 15,3a/2140 och hon tjänade 15.000 kronor. Rebecca och Terese är båda klara för finalen som avgörs på Gävletravet 18 augusti.

”Han öppnade klart bättre än tidigare och det var inte aktuellt att köra i dödens. Jag provade framåt och vi kunde överta spets utan strid. Han kändes stark och fin hela loppet och det blev enkelt till slut”, sade Rebecca i årets 22:a seger och 1,3 miljoner i inkörda pengar.

Värt för framtiden. Kapish G.L. höll farten strålande till ett andrapris på nya rekordet 12,9a/1640 efter ett lopp utvändigt ledaren för Oskar Kylin Blom.

Det kördes Uttagningslopp E3 för hingstar/valacker och ston över den korta distansen, 1640 meter. Tre lopp i respektive kategori med de fyra främsta till final på Gävletravet 18 augusti. Fredrik Wallin hade Loser On Loser till start och hon grejade en finalplats som fyra i mål för Ulf Ohlsson värt 13.500 kronor på nya rekordet 13,2a/1640 efter ett lopp i tredje utvändigt från ett bakspår. Loser On Loser var seedad som 24:e häst inför uttagningsloppen. Nu är hon med och kämpar om förstapriset på 925.000 kronor. Efter spårlottningen fick Loser On Loser ett elftespår i finalen.

Favoriter i finalen kommer att bli de tre vinnarna som samtliga imponerade. Zara Kronos/Joakim Lövgren, spets och lätt seger på tiden 12,6a/1640. Vinnare i långa E3 på Färjestad på tiden 12,7a/2140. Aleppo Pine/Roger Walmann, tredje utvändigt med Kenneth Haugstad på tiden 13,5a/1640. Galopp i finalen av långa E3 som spelfavorit samt Staro Miami/Ari-Pekka Pakkanen och Mika Forss, tredje utvändigt och säker seger på tiden 12,6a/1640. Fyra efter galopp i långa E3 på tiden 12,8a/2140.

J-E GUSTAFSSON