Umåker 10 augusti

Mofaksan gjorde det igen. För femte (!) gången, 2012, 2013, 2016, 2017 och nu 2018 var hon vinnaren i Norrländska Elitstoet. Sex starter på Umåker och fem segrar talar klarspråk vem som är drottningen av kallblod. Ove A Lindqvist hamnade inte bra till från början från tre tillägg och Mofaksan satt med i sjunde utvändigt. 1200 kvar avancerade Ove och varvet kvar fick han en rygg som inte var den bästa. Nu var han tvungen att attackera 700 kvar och via en härlig svepning till tätkontakt var Mofaksan helt överlägsen sista halvvarvet. En mycket imponerande insats i karriärens 27:e seger. Segertiden 23,8/2200 meter är nytt banrekord och 100.000 kronor till familjen Mikael Olsson. Mofaksan har nu på sina fem segrar i Umeå tjänat en halv miljon av sina 2,2 miljoner totalt hittills.

”Hon är sagolikt bra. Som tolvåring är hon bara bättre och hon kändes helt underbar hela loppet. Nu fick hon gå flera speeder i loppet men det bekom henne inte ett dugg. Det här var en av hennes lättaste segrar”, sade Ove.

J-E GUSTAFSSON