Solvalla 12 september

Härliga Toohotforyou är tillbaka som en vinnare. Hon inledde karriären på ett strålande sätt som två- och treåring där hon på sina första 21 starter vann fyra lopp och tre andra- och tredjepris och i prispengar blev det hela 920.100 kronor. Bland flera fina prestationer var nog ändå andrapriset i E3-finalen för ston på hemmaplan den bästa insatsen värd 450.000 kronor på tiden 11,2a/1640. Vinnaren Princess Face/Adrian Kolgjini segrade på 11,1a/1640 vilket var svenskt rekord för treåriga ston över kort distans/auto.

I sin femte start i år, som sexåring, och den tredje starten efter sin sejour i Frankrike i januari, var hon helt ohotad från spets för Erik Adielsson. Segertid 12,3a/1640 och 60.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Fredrik Wallin. Skötare är Mikaela Wahlberg. Tidigare segerkuskar med den talangfulla damen är Björn Goop, Ulf Eriksson, Magnus Jakobsson och Fredrik Wallin.

”Det blev väldigt enkelt och hon var lätt att köra. Hon hade visat fin form i starten innan på en fin tid (10,7a/1640) och hon kändes mycket fin i provstarten. Hon var riktigt kvick i steget efter körda 50 meter och jag hade en bra känsla hela loppet” sade Erik.

J-E GUSTAFSSON