Hagmyren 30 september

Läckra Lennart, efter Järvsöviking, kunde överta spets i första sväng mot tre år äldre brodern Läckra Loke för sin tränare Robert Wilhelmsson. Det var mycket galopper i loppet och Robert fick bestämma tempot. Efter lugna 1.37,0 första 500 blev det bättre fart ut på slutvarvet och första 1000 efter 1.33,1. Norrbo Odin var den som uppvaktade sista halvvarvet men han kunde inte gå i riktig närstrid med Läckra Lennart. Segertid 31,9/1640 meter och 10.000 kronor. Madelene Johansson är ägare och skötare med Anders Pålerfält som uppfödare. Läckra Loke grejade ett åttondepris efter dubbla galopper på slutvarvet.

”Det finns enorma fartresurser i honom, men han har haft det väldigt svårt att gå felfritt. Det har blivit lite bättre sedan han blev valack. Nu fick vi bestämma och han låg lagom på bettet samtidigt som jag knappt andades under loppet”, sade Robert.

J-E GUSTAFSSON