Solvalla 7 november

Montébästen avgjordes i två lopp och Emilia Leo var helt överlägsen sedan hon redan i det första montéloppet grejat segern med Vidivici C.C. som tränas av Mattias Djuse. Efter ett avvaktande lopp i fjärde utvändigt var Vidivici C.C. den starkaste sista halvvarvet och femåringen efter Orlando Vici är obesegrad efter sina två första starter i monté med Emilia som ryttare. Segertid 15,0a/2140 och 40.000 kronor till Stall Kompact HB med flera. Trust De Luxe/Anna Erixon höll farten mycket bra till andrapriset och inte stort slagen efter ett lopp i rygg på ledaren. Trust De Luxe travade 15,0a/2140 och 20.000 kronor.

”Han är helt fantastisk att rida. En riktig fröjd. Nu fick jag gå lite väl tidigt men han kändes så bra och han avgjorde på ett fint sätt. Det känns bra att rida hästar som tränas av Mattias Djuse och han är min gamla passhäst. Det här var en härlig start på finalen”, sade Emilia efter sin 97:e seger(!) i monté.

I det andra montéloppet grejade Emilia ett fjärdepris med Global Tattoo som också han tränas av Mattias Djuse. Jennifer Persson, slutade tvåa efter finalen, grejade ett tredjepris med Naughty Boy som ägs och tränas av Jessica Simpsson efter ett lopp utan rygg.

”Jag har fått jättefina chanser och jag är mycket tacksam för alla tränare och ägare som givit med chansen att rida deras hästar”, sade Emilia.

Emilia var vinnaren i grundserien före Jennifer Persson och Sofia Adolfsson och hon förvaltade sina chanser i finalloppen på bästa sätt. Ett STORT GRATTIS till en strålande säsong.

J-E GUSTAFSSON