Bollnäs 8 november

Torbjörn Jansson ”sänkte” många V64-system redan i den första avdelningen när han segrade med Enge Lincoln som tränas av Veronica Lundström. Från sjätte utvändigt, sista häst utvändigt, kunde Torbjörn smyga med i rygg i tredjespår 700 kvar och när Enge Lincoln fick chansen att attackera på allvar 200 kvar var han den klart starkaste sista biten. En mycket fin prestation. Första segern i den sjunde starten i regi Veronica. Segertid 13,2a/1640 via 11,8 sista 800 och 30.000 kronor till ägarna Peter Eriksson med flera. Linda Grew är skötare.

”Han har visat fin form i de senaste starterna när jag kört honom. Nu var läget inte det bästa med ett åttondespår över kort distans och från det läget måste man ha flyt. Han kändes mycket fin hela vägen och nu fick vi också en bra rygg. Det var starkt att kunna avgöra på ett säkert sätt”, sade Torbjörn  som känner hästen väl. Torbjörn vann ett fyraåringslopp på Axevalla 2016 med 100.000 kronor till vinnaren då hästen tränades av Peter G Norman.

Tränaren Johanna K Karlsson hade hittat en perfekt uppgift till Angry Bird Am i ett montélopp. Från ett tillägg i volten var Emilia Leo i spets redan efter körda 550 meter. Där fick Emilia bestämma tempot till en säker seger. Segertid 15,9/2160 meter och 25.000 kronor till Stall Gattegubbarna. 

”Det blev väldigt enkelt. Hon är bäst när hon får dra på i ett eget tempo”, sade Emilia i sin 98:e seger enbart i monté i karriären.

Foton: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON