Romme 9 november

Emilia Leo vann två lopp och Malin Friman vann ett lopp. Fyraårige Mex Hörsta avgjorde på ett säkert sätt från andra utvändigt för Emilia. Segertid 15,8a/2140 och 10.000 kronor. Stall Prima är ägare och Mario Di Lorenzo är tränare.

”De körde loppet i halsen på oss. Jag åkte bara med och i sista sväng höll han på att krypa ur skinnet. Jag pratade med Kaj (Widell) innan loppet som kört hästen i många starter och han sade att jag skulle få köra en bra häst”, sade Emilia.

Sir Francis Bacon fick bestämma i spets till en säker seger. Segertid 18,9a/2140 och 10.000 kronor. Anette Ekström i Sandviken är uppfödare, ägare och tränare.

”Det var en jättetrevlig häst. Det var lite överraskande att vi fick bestämma allt i spets. Han stack undan på ett enkelt sätt”, sade Emilia.

Spets och slut var också segerreceptet för Knaborgs Gnista och Malin Friman. Segertid 15,0a/2140 och 10.000 kronor. Stall Dianthus HB  är ägare och Per Hedenström är tränare.

”Hon var ruggigt snabb ut. Hon visade form i starten innan som trea i mål och jag fick veta att hon skulle trivas i spets”, sade Malin.

J-E GUSTAFSSON