Romme 23 november

Femåriga B.B.S.Janneau imponerade i årets första seger. Efter ett lopp utvändigt ledaren var hon den klart starkaste sista halvvarvet för Jenny A Björk. Segertid 13,7a/1640 och 30.000 kronor. Lars Åslund är ägare och tränare. Bo och Margareta Björk är uppfödare.

”Nu fick vi positionen utvändigt utan rygg, men det var ändå ganska lätt att ta sig fram. I starten innan satt hon fast med krafter kvar som femma i mål och nu ville vi prova en tuffare väg. Jag vet att hon går hela vägen in i mål och hon kändes jättefin hela loppet. Nu knäckte vi ledande spelfavoriten (Green Keeper U.S. spelad till 21 på tian) och hon höll andrahandsfavoriten (Vincent Zaz) avstånd trots att denne fått ett perfekt smyglopp i andra utvändigt. En mycket stark prestation”, sade Jenny.

Johan Carlsson, född 1984, är ägare och tränare till fyraårige Basar Tabac, efter Titan Tabac, som efter ett imponerande kvallopp löste sin debut på ett strålande sätt. Via spets för Olle Alsén var han helt överlägsen. En av årets absolut mest överlägsna vinnare på Rommetravet. Segertid 32,2/2140 meter och 30.000 kronor till ägargänget Rutjohans HB med flera. Gerth-Ove Karlsson är uppfödare. Basar Tabac kvalade på tiden 31,5/2160 meter i september via 31,0 sista 2000. Han är andra avkomman till ostartade Lillerudsblondinen och den sjunde startande avkomman till Titan Tabac och den fjärde vinnaren för honom där hans första kull är födda 2014. Johans första travare och det blev succe direkt med seger i första starten som amatörtränare!

”Jag var lite rädd att det inte skulle räcka. Han var kanonfin i kvalet, men efter kvalet åkte han på en sårskada. Nu blev det ett helt odramatiskt lopp med honom i spets långt före övriga. Det är min första häst och det kunde ju inte ha börjat bättre”, sade Johan.

J-E GUSTAFSSON