Mantorp 2 december

Sexårige Naughty Boy måste ha varit den mest överlägsnaste vinnaren på Mantorp under året. Via ett innerspår på volten kunde Emilia Leo överta spets efter körda 550 meter i montéloppet. Efter en lung inledning ökade Emilia tempot successivt (18,4 första 1000 och 17,4 första 2000) och redan varvet kvar var övriga chanslösa att haka på. Segertid 17,5/2640 meter och 30.000 kronor. Jessica Simpsson är tränare och ägare tillsammans med Easy KB. Vendela Westerlund är skötare. Det här var fjärde segern för Naughty Boy och den tredje i monté. Segermarginalen skrevs till många längder vilket med facit i hand var cirka 80 meter! Här kan man snacka om uppvisning!

”Jag har ridit honom en start tidigare och jag vet att han är stark. När vi fick spets väldigt enkelt ville jag inte bjuda in övriga på tillägg. Han kändes lite seg i sista sväng, men han håller alltid farten ända in i mål”, sade Emilia.

J-E GUSTAFSSON