Bollnäs 23 december

Det kördes nio lopp under breddsloppsdagen som avslutade årets säsong på Bollnäs. I åtta (!) lopp var det en vinnare med en kvinnlig körsven och det var Emilia Leo som dominerade med hela fyra segrar (!) på sina fem körningar. Suveränt! Först ut av vinnare var Bianca Hornline, efter Love You, som från fjärde/tredje utvändigt var den starkaste sista halvvarvet via ett fjärdespår 250 kvar. Segertid 15,7a/1640 och 10.000 kronor. Patrik O Sundberg är ägare och tränare med Karin Örneskog som skötare. Första segern för Bianca Hornline sedan 23/12-2016 i Bollnäs!

Emilia grejade en fin julklapp till Patrik och Karin då hon via spets i första sväng var helt ohotad med fyraårige Västerbo Call You, efter Perhaps Love, som nu fick segerdefilera för första gången i sin elfte start. Segertid 16,2a/1640 och 10.000 kronor. Patrik är ägare och tränare med Karin Örneskog som skötare. Västerbo Stuteri är uppfödare.

Första segern också för fyraårige Önnes Grimner, efter Järvsöviking och yngst i loppet som enda fyraåring, i sin 25:e start. Han avgjorde på ett mycket starkt sätt efter ett lopp utvändigt ledaren. Segertid 31,0a/1640 och 10.000 kronor. Niclas Leanders är tränare, första starten i hans träning, och ägare med Elisabeth Olsson och Mats Söder. Håkan Olsson är skötare.

Yngst i loppet var också fyraåriga Månfröken, efter Månprinsen A.M. som via spets i första sväng var ohotad i sin andra raka seger för Emilia. Segertid 32,4a/1640 och 10.000 kronor. Oskar Kylin Blom är tränare och Västerboda Gård AB med flera är ägare.

”Jag har tagit trippelsegrar tidigare, men det här är första gången som jag vinner fyra lopp samma dag”, sade Emilia i årets 83:e seger och den 19:e segern enbart i december månad på de 16 tävlingsdagar i månaden som hon hittills tävlat.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON