Romme 11 januari

Andra raka segern för Erland, efter Järvsöviking, och Oskar Kylin Blom. Via tredjespår första halvvarvet till utvändigt ledaren och spets 600 kvar var Erland helt ohotad. En mycket stark prestation. Segertid 28,6a/2140 och 30.000 kronor. Christina Erlandsson är uppfödare, ägare och tränare.

Två starter i monté och två segrar är facit för Jet Lini, efter Adrian Chip, med Emilia Leo i sadeln. Emilia kunde enkelt försvara sitt innerspår till spets och sedan fick Emilia bestämma tempot. Det blev en stentuff slutstrid mot J.R.Rightwaytogo/Maria Riedl som bjöd strid ända in på linjen och det krävdes ett målfoto. Segertid 17,9/2140 meter och 30.000 kronor. Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén är ägare och tränare.

Efter ett lopp i tredje invändigt och lucka i sista sväng var Action Launcher, efter Gallant Baron, den starkaste på upploppet för sin tränare Olle Alsén. Olle prickade starten perfekt från ett tillägg och var på väg fram till rygg på ledaren då det blev väldigt ”tight” efter körda 100 meter och Olle fick ta upp Action Launcher. Med facit i hand var det lika bra. Hade han hamnat i rygg på ledaren så hade aldrig luckan kommit. Det är små detaljer som avgör. Segertid 14,8/1660 meter via 1.12 sista 400 och 10.000 kronor. Launcher AB är uppfödare och ägare. Erika Åsblom är skötare.

J-E GUSTAFSSON