Eskilstuna 3 mars

Emilia Leo hade ett ruggigt bra fjolår oavsett som kusk eller ryttare. Hon har inlett årets säsong på ett lika fint sätt. Nu grejade hon återigen en dubbelseger i monté och sulkylopp. Sebastian Hall, efter Nu Pagadi, var helt ohotad från spets i montéloppet. Det var hästens tionde start i monté och den fjärde segern. Sex starter med Emilia och den tredje segern plus ett andra- och ett tredjepris med Emilia. Segertid 16,5a/2140 och 25.000 kronor till Stall Garant. Claes Sjöström är tränare och Ellen Bergman är skötare.

”Det är en jättefin montéhäst. Nu hade jag inte en tanke på att vi skulle kunna nå spets från ett tolftespår redan i första sväng. Han har en skyhög kapacitet, men man får jobba lite under loppen och hålla honom på bettet”, sade Emilia.

Femårige Grainfield Aiden var en av favoriterna i ett lärlingslopp ingående i V75 som från fjärde utvändigt och attack 700 kvar var den starkaste på upploppet för Emilia. Segertid 15,5/2160 meter och fina 100.000 kronor. Ilona Lahdenranta med flera är ägare. Hannu Korpi är tränare.

”Vi hade lite tur i början när jag kunde slinka loss från innerspåret. Han var lite loj och jag fick rycka tussarna tidigt i loppet. Det är en stark och rejäl häst och det kändes säkert när var kom in på upploppet”, sade Emilia efter hennes 16:e årsseger hittills och redan nu 901.000 kronor intjänade som kusk/ryttare.

Värt att notera. Ochongo Face höll farten strålande till ett andrapris (50.000 kronor) efter en tuff inledning via fjärdespår/tredjespår till utvändigt ledaren 1400 kvar för Rikard N Skoglund.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR MEDIA

Text: J-E GUSTAFSSON