Solvalla 6 mars

Emilia Leo tävlade under lunchen på Bergsåker. Facit: ett andrapris och två tredjepris på sina tre uppsittningar. Efter Bergsåker åkte Emilia till Solvalla och i montéloppet blev det stor succé med femåriga, yngst i loppet och enda sto, Calamara´s Girl, efter Raja Mirchi, som var helt överlägsen i sin första start i monté och den tredje starten i regi Oskar Kylin Blom. Emilia red ett avvaktande lopp som reds i ett tufft tempo, 11,3/500 och 13,6/1000, innan hon attackerade 700 kvar och via en mycket stark avslutning var Calamara´s Girl helt suverän. Segertid 13,6a/2140 via mycket fina 12,6 sista 1000 och 40.000 kronor till uppfödaren och ägaren Easy KB i Uppsala. Calamara´s Girl var en vinnare i E3-finalen för ston 2017 med 925.000 kronor i förstapris. Hon är första avkomman till Calamara Donna, 87 starter och 14 segrar och 5,4 miljoner som var en vinnare i Stochampionatet 2009.

”Hon har varit otroligt fin i träning. Det är en jättefin häst och efter två starter i sulkylopp som fyra och tvåa hoppas vi på att hon också kommer att klara sig bra i montélopp framöver. Det här var en mycket fin montédebut”, sade Emilia som nu också passerade en miljon i inkörda pengar som kusk/ryttare och årets 17:e seger.

J-E GUSTAFSSON