Eskilstuna 11 mars

Fyra segrar och ett andrapris på fem starter är facit för Vidivici C.C. efter Orlando Vici, i montélopp med Emilia Leo som ryttare. I prispengar har det blivit 150.000 kronor. Från ett innerspår i volten tappade Emilia Leo mycket mark och hon var redan efter körda 500 meter sist i fältet med elva startande. 700 kvar kunde hon följa med i rygg och via en stark avslutning i spåren sista 400 fick hon greppet sista biten. Segertid 15,5/2160 meter via 13,8 sista 1000. 30.000 kronor till Stall Kompact HB med flera. Mattias Djuse är tränare.

”Jag var allt lite orolig. Det gick alldeles för sakta i täten och jag vet att han behöver ryggar i det längsta för att fungera fullt ut. Det är en perfekt montéhäst och han avgjorde på ett strålande sätt via spåren till slut”, sade Emilia som toppar montéligan i Sverige i överlägsen stil med tio segrar på 21 starter.

J-E GUSTAFSSON