Bollnäs 22 mars

Mikaela Sundin är Gävletravets formstarkaste kusk. Hon fick inleda sin karriär som kusk med flera hästar som inte var betrodda av spelarna och på de första 30 starterna hade hon bara två hästar som var spelade under tio gånger pengarna. Nu ståtar hon med tre raka kusksegrar! Femåriga Charmant, efter The Best Madrik, avgjorde en tuff slutstrid på målfoto efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Segertid nya rekordet 13,4a/1640 och 10.000 kronor till familjen Christer, Frida och Björn Videll. Andra segern i karriären för Charmant i den 31:a starten. Hon var en vinnare i sin första seger med Emilia Leo som kusk. Mikaelas två tidigare segerhästar är What A Vap och Bijoux De Fer. Hennes arbetsgivare är Oskar Kylin Blom.

Jerry W. avgjorde en mycket tuff slutstrid för Sven-Erik Landin. Från fjärde utvändigt attackerade Sven-Erik 700 kvar och han skaffade sig greppet mitt på upploppet. Den som utmanade sista biten var Irrawaddy/Håkan Wallberg som fick luckan cirka 75 kvar från rygg på ledaren och det krävdes ett målfoto. Segertid 17,0a/2140 och 10.000 kronor. Jan Engström är ägare med Team Landin AB och Stefan Rosén som uppfödare och Suzanne Landin som tränare.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON