Alla vinnare travgalan 2019

Vinnare Gävletravets Travgala 2019

Ca 300 personer gästade Gävletravet på lördagskvällen för att umgås i glitter och glamour. 2018 års prestationer för Gävles aktiva hyllades i 26 klasser.

Årets Häst blev Antonio Tabac som Oskar Kylin Blom tränar och äger. Antonio Tabac som vann åtta av tolv lopp i Oskars regi och sprang in 1,6 miljoner kronor som Gävlehäst blev även utsedd till Årets Äldre varmblod och prisades för Årets Bragd. Om Antonio Tabac blev kvällens galakung så blev Mofaksan årets galadrottning. Hon tog hem titlarna Årets Äldre kallblod och Årets Sto och dessutom blev tränaren Mikael Olsson Årets Amatör och han fick även priset för Årets Uppfödarbragd för Mofaksans seger i Sto-SM.

Johan Lindberg fick hoppa in som konferencier, när Göran Haglund fick lämna återbud, under galan som bjöd på härlig underhållning och en hel del skratt under kvällen. Bilder på alla vinnare lanseras på hemsidan och Facebook i början av nästa vecka.

Fotograf: Christer Norin/ALN

Här följer alla vinnare från Gävletravets Travgala 2019:

ÅRETS HÄST GÄVLE
ANTONIO TABAC

ÅRETS TRÄNARE
FREDRIK WALLIN

ÅRETS KÖRSVEN
OSKAR KYLIN BLOM

ÅRETS BRAGD
ANTONIO TABAC 
Motivering:
2018 års insatser går till historien för en häst tränad på Gävletravet. Aldrig tidigare har vi fått se en häst prestera och vinna på så hög nivå i travets elitserie på lördagarna. Från våren till hösten fick vi se en utvecklingskurva som var enorm där han trots stenhårt motstånd hela tiden bara borrade ner sig och slog klorna i sina konkurrenter. Efter fem makalösa segrar i rad på V75 i Silver- och Gulddivisionen toppades året med seger i internationella storloppet Prijs der Giganten. Årets Bragd på Gävletravet 2018 tilldelas Antonio Tabac.

ÅRETS TVÅÅRIGA VARMBLOD
CRITERION

ÅRETS TREÅRIGA KALLBLOD
NORDBY ELDE

ÅRETS TREÅRIGA VARMBLOD
ACTIVATED

ÅRETS FYRAÅRIGA KALLBLOD
BASAR TABAC

ÅRETS FYRAÅRIGA VARMBLOD
HOT CHOCOLATE

ÅRETS ÄLDRE KALLBLOD
MOFAKSAN

ÅRETS ÄLDRE VARMBLOD
ANTONIO TABAC

ÅRETS STO
MOFAKSAN

ÅRETS MONTÉHÄST
KATTENS CHAMSIN

ÅRETS MONTÉRYTTARE
EMILIA LEO

ÅRETS AMATÖR
MIKAEL OLSSON

SVEN-ERIK LANDINS LÄRLINGSPRIS
EMILIA LEO

ÅRETS PONNY KATEGORI A
DUCHESSE  

ÅRETS PONNY KATEGORI B
EKSLÄTTS PURELOVE  

ÅRETS PONNYKÖRSVEN KATEGORI A
LINNEA ALSÉN  

ÅRETS PONNYKÖRSVEN KATEGORI B
IDA STRÖMBÄCK

ÅRETS HÄSTSKÖTARE
MADELENE JOHANSSON

Motivering:
Att vara noggrann och lugn och är en viktig egenskap som hästskötare. Hästägarna blir alltid bra bemötta och får regelbundna rapporter om hästarna och hon visar tålamod, omtanke och stor kunnighet i sin dagliga skötsel. Det ligger hårt arbete bakom hästarnas prestationer ute på travbanorna och hon har en enorm passion för sitt arbete. Årets Hästskötare på Gävletravet 2018 tilldelas Madelene Johansson.

ÅRETS HÄSTSKÖTARE
JENNY A BJÖRK

Motivering:
Med en brinnande entusiasm för hästen som individ behandlas hästarna med kärlek och omtanke. Arbetskamraterna i stallet blir alltid bemötta på bästa sätt och hästägarna välkomnas alltid med öppna armar. Hon är alltid glad och positiv och har en genuin känsla för travsporten. Dessutom svarade hon för en fantastisk prestation när hon vann hela fem lopp på Gävletravet 3 februari. Årets Hästskötare på Gävletravet 2018 tilldelas Jenny A Björk.

ÅRETS HÄSTÄGARE
KENNET HANSSON  
Motivering:
Att som hästägare våga satsa på våra yngre förmågor och låta dem få arbetsro och tid att kunna utveckla både hästarna och sin egen tränarrörelse är väldigt viktigt för att vi ska kunna få nya tränare i travsporten. Årets hästägare har tillåtit tränaren att få fullt ansvar att testa på sina idéer och tankar och årets resultat med Emilia Leo och Sign Me Up Too har varit fantastiskt med flera minnesvärda upplevelser på travbanorna. Årets Hästägare på Gävletravet 2018 tilldelas Kennet Hansson.

ÅRETS UPPFÖDARBRAGD
MIKAEL OLSSON & MOFAKSAN FÖR SEGERN I STO-SM

Ulf Blom hämtade priser åt Mikael Olsson under kvällen


Motivering:
2018 blev ett år som aldrig kommer att glömmas. Ett fantastiskt år som blev något utöver det vanliga för den lilla uppfödaren. Hela familjen är involverad i framgångarna ute på travbanorna och under året fick vi se stallets stjärna ta flera stora segrar. För några år sedan såg det mörkt ut för Mofaksan som kämpade sig tillbaka med bravur och i somras tog hon karriärens största seger med uppfödaren och tränaren själv i sulkyn. Ett stort ögonblick och minne för livet. Årets Uppfödarbragd på Gävletravet 2018 tilldelas Mikael Olsson.

ÅRETS ÖVERRASKNING
RAJA RIBB   
Motivering:
Under 2018 fick vi se flera Gävlehästar leverera på allra bästa sätt och många gånger i travets finrum på lördagarna. En seger som verkligen stack ut var en av sommarens största lopp. Trots dokumenterad toppform var det inte många som trodde att hästen skulle lyckas, men efter ännu en stark prestation var han starkast över upploppet och höll ifrån sig meriterade hästar som On Track Piraten och Västerbo Grosbois i Sommartravets Final och ordnade tränaren Kristofer Janssons största seger i karriären. Årets Överraskning på Gävletravet 2018 tilldelas Raja Ribb.

ÅRETS ATG-OMBUD
ICA SUPERMARKET TIERP
Motivering:
Ombudet kan se tillbaka på ännu ett fantastiskt år. De ligger alltid i topp i alla säljtävlingar och de har ökat den totala försäljningen med 23 procent och ökat andelarna i butiken med 30 procent. De inspirerar många andra med att vara otroligt duktiga på att ha aktiviteter i butiken kopplat till häst och de ligger i framkant när det gäller att involvera nya kunder i travet. De har egna andelshästar och tar gärna med sina kunder till travbanan. Årets ATG-ombud på Gävletravet 2018 tilldelas Ica Supermarket Tierp.

ÅRETS FUNKTIONÄR
JOHAN BERGMAN   
Motivering:
Att besöka en tävlingsdag innebär inte bara doften av hästar och ljudet av hovtramp eller uppsynen av alla ekipage, det innebär också att få till en bra mix av sport och spel för våra gäster. Påläst, noggrann och engagerad är ord som kännetecknar en av landets allra skickligaste referenter. Han guidar oss på allra bästa sätt under loppen och han uppmärksammar alltid våra hemmasegrar på ett föredömligt sätt. Årets Funktionär på Gävletravet 2018 tilldelas Johan Bergman.