HEM

Ochongo Face till Fabrice Souloy

Ochongo Face som i lördags blev utsedd till Årets Häst i Trav Gävleborg 2015 kommer att flyttas till Fabrice Souloy. Det berättade tränaren Erik Lindegren på scenen i lördags när hela klanen kring hästen fick ta emot priser.

- Ja, det blir så, säger Erik när vi pratas vid under söndagseftermiddagen.Erik äger hästen tillsammans med Åbron 35 AB och på sistone har man blivit uppvaktade av spekulanter som vill köpa femåringen som ifjol vann tre V75-lopp och som redan i år tagit en V75-seger när han på Bollnästravet vann ett försök i Bronsdivisionen på tiden 11,9a/1640 meter.

- Vi har funderat och vi har bestämt oss för att inte sälja hästen. Eftersom han vann i Bollnäs är han klar för finalen på Solvalla 2 april och det blir sista starten i min regi. Vi hade möjlighet att ställa hästen hos Sofia Aronsson med skötare på plats, men nu valde vi det här upplägget. När han står i träning hos Fabrice behöver inte vi fundera på upplägg med matching och kolla propositioner. Det ska bli väldigt intressant att se hur han kan utvecklas hos Fabrice, det känns att det finns väldigt mycket kapacitet inombords.

- Men först laddar vi för Solvalla. Då blir det barfota runt om för första gången sedan han vann klass II-finalen på Solvalla i höstas från dödens, avslutar Erik.

MATHIAS GUSTAFSSON