Romme 1 februari

Efter fem körda lopp i V65-spelet var värdet 505 kronor. Sedan Toujours Vif segrat som en 32-odssare var värdet 9.987 kronor för sex rätt. Elias Strandberg segrade med honom i oktober på hemmaplan och det var åter Elias som gick segrande ur striden. Efter ett lopp i tredje invändigt kom Elias ut i andra utvändigt i sista sväng och via attack 300 kvar grejade Toujours Vif segern via ett målfoto. Nu var det en hel del tur med i bilden, men det föringar inte insatsen. Nouvelle Avenue/Rikard N Skoglund hade ett klart grepp innan denne galopperade cirka 100 kvar. Segertid 16,5a/2140 och 30.000 kronor till Firma Gävle Hästtandvård med Glenn Pettersson som uppfödare och Stig E Pettersson som tränare.

“Jag fick höra att han varit fin i provlopp och han var jättefin när jag vann med honom förra året. Nu var det väl enda gången man får ge sig själv lite beröm efter en snygg körning där det löste sig perfekt. När jag attackerade trodde jag på ett tredjepris, men han sträckte på sig rejält sista biten och vi hade flyt när hästen utvändigt ledaren galopperade. Jag var sur på mig själv efter loppet med Kiboshi. Hon hade jobbat bra och kändes kanonfin. Nu öppnade hon vasst och vi satt i spets i första sväng vilket var lite överraskande. Nu begärde jag för mycket och galoppen efter körda halvvarvet tar jag på mig helt. Det var inte hästens fel”, sade Elias.

Andra raka segern för Västerbo Call You och Emilia Leo. Via spets 1500 kvar var femåringen efter Perhaps Love helt ohotad med till synes gott om krafter kvar. Segertid 16,1a/2140. 30.000 kronor till ägaren och tränaren Patrik O Sundberg. Västerbo Stuteri är uppfödare.

J-E GUSTAFSSON