Eskilstuna 3 februari

Rikard Lindh hade fyra hästar till start och det var Oskar Kylin Blom som körda alla fyra. Rikard kunde vända hemåt med ett riktigt bra facit. En seger, ett andrapris och ett tredjepris samt ett sjättepris och i prispengar blev det 63.700 kronor till stallet. Vinnaren var sjuårige Lajos Euro, efter Make it Happen, som i karriärens 33:e start grejade sin första seger. Och han gjorde det på ett mycket starkt sätt. Oskar laddade för spets och efter körda 550 meter var Lajos Euro i spets. Det kostade 10,2 första 500! Sedan fick Oskar lugna ned tempot till 16,5 första 1000. Lajos Euro blev rejält utmanad på upploppet av Dancing Vilma, spets och släppte, som bjöd strid hela vägen in i mål. Segertid 16,8a/2140 och 35.000 kronor till Rikard som också är ägare. Lajos Euro är andra avkomman till Lajos Ufo, 71 starter och sju segrar och en V75-vinnare på Åby 2007.

“Det blev en tuff inledning, men jag hade sagt att det inte skulle bli utvändigt ledaren. I årets två första starter har han hamnat utan rygg. Han är jättefin och det finns otrolig kapacitet i honom. Under hela sin karriär har han stött på stenhårt motstånd och han var värd denna seger. Det känns som att hela stallet är på g”, sade Rikard.

“Jag ville gärna till spets och Rikard sade till mig innan loppet att jag inte fick köra utvändigt ledaren. Det är klart man blir lite orolig efter en vass inledning, man varvet kvar kändes han riktigt bra och han svarade ärligt hela vägen in i mål. Jag tycker han svarade för en stark prestation”, sade Oskar.

J-E GUSTAFSSON