Mofaksan laddar upp i Paris

Mikael Olssons planer för 2019 är utstakade för sin stjärnhäst Mofaksan och uppladdningen blir lite annorlunda det här året. Uppladdningen blir på Grosbois i Paris.
Min dröm är att vara med i Elitkampen på Solvalla och med det här upplägget tror jag att hon får de bästa förutsättningarna”, säger Mikael.

2018 var ett fantastiskt år för Mikael och Mofaksan. Största segern var Sto-SM på Hagmyren och när säsongen var klar hade hon tagit åtta segrar och tjänat 878.000 kronor. Mofaksan är nu 13 år och planerna för 2019 är redan utstakade och där ingår vinterträning på Grosbois och deltagande i Elitkampen på Solvalla på elitloppssöndagen.

Vi åker ner 15 mars och ska vara där i en månad. Hon kommer att få bättre förutsättningar att träna där nere. Visst, det blir ett miljöombyte för henne, men nu flyttar vi fram våren en månad. Det känns som en rolig grej som jag nu har fått möjlighet att göra”.

Hur tänker du med att starta henne i Elitkampen mot de bästa grabbarna?
Hon är stark och komplett och bara att få vara med i Elitkampen är stort och i år vill jag verkligen prova och ge henne chansen. Hon gillar kort distans och den värsta konkurrensen ser inte lika hård ut som det gjorde för några år sedan med bland annat Lannem Silje och Tekno Odin. Det är en dröm att bara få vara med i Elitkampen”.

Hur tänker du för övrigt inför det nya året för hennes del?
När vi är tillbaka från Paris 14 april får hon tre, fyra veckor hemma innan vi planerar att starta, så att hon får återhämtning efter resan. Vi siktar på något lopp innan Elitkampen och andra halvan av året matchas hon ju mot de stora stoloppen där hon har lyckats bra tidigare”.

Lycka till med träningsmånaden på Grosbois och hela säsongen 2019!
Stort tack, det ska bli roligt”!

MATHIAS GUSTAFSSON