Solvalla 6 februari

Fyraårige Daysofourlives, efter No Frosting 1,2 miljoner, var en mycket fin vinnare för sin uppfödare, ägare och tränare Janaxel Näsman i karriärens fjärde start. Efter ett lopp i rygg på ledaren kom luckan i sista sväng och Daysofourlives avslutade loppet på ett starkt sätt till en säker seger. Segertid nya rekordet 17,4/2140 meter och 40.000 kronor. Sergio Rondina Bisi är skötare.

“Det är ganska lätt att vinna lopp med bra hästar. Jag ville prova om spets, men när jag fick svar av Per (Linderoth/Young Love) var det bara att krypa ned i rygg. Han kändes mycket fin i sista sväng och vi hade lite flyt när vi fick luckan när hästen utvändigt galopperade 450 kvar. Han har alltid varit trög och för bara sex månader sedan kunde han inte trava snabbare än i 1.40-tempo”, sade Janaxel.

Daysofourlives är andra avkomman till VästerboMakeMyDay som tidigare lämnat Oneofthosedays tio segrar och 307.000 kronor. Mormor är härliga Västerbo Daylight 26 segrar och 6,3 miljoner. Hon var en V75-vinnare 2001 och 2003. Det säkert många minns bäst är hennes fantastiska prestation 2005 när hon var en helt suverän vinnare på Vincennes i ett montélopp när hon travade 11,1/2175 meter vilket var världsrekord i monté. Hon lämnade Västerbo Paymyday 1,2 miljoner. Mormorsmor Bowlers Dream lämnade förutom Västerbo Daylight också Västerbo Tomorrow 1,7 miljoner.

J-E GUSTAFSSON