Toohotforyou till avel

Toohotforyou som är uppfödd och tränades av Fredrik Wallin och som sprungit in 1.264.431 kronor slutar att tävla och går till avel.

Hon är en av hästarna som betytt mest för hela min rörelse och som hjälpt mig att bygga upp den tillsammans med sin mamma Västerbofromheaven. De har hjälpt mig ekonomiskt så att jag kunnat fortsätta med travet”, säger Fredrik Wallin till Travronden.

Det blev fem segrar under karriären där triumfen i Norrlands Tvååringselit på Bergsåker 2014 var den största. Den främsta meriten annars i karriären är utan tvekan andraplatsen i korta E3-finalen för ston på hemmaplan i Gävle i augusti 2015 när hon sprang 11,2a/1640 meter och sprang snabbare än dåvarande svenska rekordet bakom Princess Face som vann loppet på 11,1a/1640 meter. 450.000 kronor var den prestationen värd.  

Scarlet Knight-dottern kommer nu att betäckas med fjolårets vinnare i Europaderbyt, Villiam (efter Muscle Hill).

MATHIAS GUSTAFSSON