Romme 10 februari

Frida Asplund var söndagens skrällkusk när hon kunde avgöra på ett starkt sätt med New Moon trots en inledande startgalopp. Efter galoppen hamnade Frida i fjärde utvändigt och via en stark avslutning i spåren sista halvvarvet fick hon greppet mitt på upploppet. Segertid 19,2/2140 meter och 10.000 kronor. Sven-Erik S Karlsson i Hofors är uppfödare, ägare och tränare.

“Hon var lite blek i starten innan och jag skulle vara nöjd om hon kunde göra ett bättre lopp denna gång. Det har varit lite tveksamt med formen i årets första starter. Nu kändes hon mycket fin i sista sväng och hon avgjorde på ett strålande sätt”, sade Frida om sin 34-oddsare.

Efter sex körda tävlingsdagar toppar Emilia Leo kuskligan på sex segrar. Statistiken avser segrar både som körsven och ryttare. Västerbo Tristan gjorde sin första start i monté och det slutade med succe. Efter en inledande startgalopp där han tappade massor av metrar kan det inte ha varit så många av favoritspelarna som kunde tro på seger. Emilia var ikapp fältet varvet kvar och via fjärdespår 900 kvar var hon framme som andra ekipage i sista sväng. Västerbo Tristan höll farten strålande till en säker seger. En mycket imponerande uppvisning. Segertid 17,7/2160 meter och 35.000 kronor. Peter Synnerfelt är tränare och ägare med Malin Sols. Västerbo Stuteri är uppfödare. Västerbo Tristan är sjätte avkomman till Tatum Trot som också lämnat två år äldre brodern Västerbo Grosbois.

“I starten tänkte jag j…a skit! Jag var dock lite inne på att det skulle kunna bli galopp vilket han visade i en provstart. Jag tyckte jag hade bästa hästen och 800 kvar när jag avancerade hade jag mycket att åka med. Västerbo Tristan är en av de bästa montédebutanter jag ridit”, sade Emilia.

Spets och slut var segerreceptet för fyraåriga Lingbo Eivor och Malin Friman. Det blev lite kubbning första biten innan Malin kunde sätta sig till rätta i spets. Sedan fick hon bestämma tempot och Lingbo Eivor stack undan till en enkel seger. Karriärens andra seger och den första på fem starter, av totalt 12, i regi Rauno Pöllänen. Segertid 16,6a/2140 och fina 50.000 kronor. Bloms stall och ställningstjänst HB är uppfödare och ägare.

“Hon var snabb ut, men tanken var att inte köra i spets. Nu var det ingen som ställde frågan och då var det bara att sitta nöjd. Det är en dam med egna åsikter och hon har aldrig tidigare gått bra i spets. Rauno har kört försiktiga lopp med henne i flera starter och hon har gått i mål med krafter kvar. Nu blev hon lite bekväm i sista sväng men hon svarade väldigt bra när hon fick häst utvändigt in på upploppet”, sade Malin.

Falco di Quattro var också det en säker spetsvinnare för sin tränare Erik Lindegren. Efter körda 400 meter kunde Erik enkelt överta spets av Digital Winner och Jenny A Björk som fick ersätta ordinarie kusk Mattias Djuse och väl i spets hände det inte så mycket. Erik kunde i lugn och ro bestämma tempot och det fanns krafter kvar i andra raka segern. Segertid 17,7a/2640 och 35.000 kronor. Stall Falco di Quattro är ägare med Jenny A Björk som skötare.

“Han är inte van att gå i spets och det blev väl egentligen ett intetsägande lopp. Han har varit fin i alla årets starter och han känns bara bättre för varje lopp. Nu kändes han jättefin och jag drog den extra växeln 100 kvar mest för säkerhets skull”, sade Erik.

J-E GUSTAFSSON