Tre elitloppsplatser från Gävle

Vägen till Elitloppet – tre platser från Gävletravet

Gävletravets största travdag 2019 är lördag 18 maj då vi kör H.K.H. Prins Daniels lopp med 500.000 kronor i förstapris där vinnaren tar en plats i Elitloppet på Solvalla. I år kan vi med stor glädje presentera en nyhet att det blir tre platser från Gävletravet som tar en plats i Elitloppet fördelade på tre lopp.

Lördag 18 maj kommer vi också att köra ”Vägen till Elitloppet – Gävle Lilla Pris” för ponnyhästar kategori A och B. Det blir alltså två ponnylopp samma dag på vår största travdag! I ett gemensamt samarbete med Solvalla kommer vi precis som i H.K.H. Prins Daniels lopp att köra loppen över distansen 1609 meter autostart med max tio startande där vinnarna tar en plats i Lilla Elitloppet på Solvalla söndag 26 maj – på årets största travevent i Sverige! Det blir alltså tre elitloppsplatser som står på spel i Gävle.

Vi vill lyfta arrangemanget och hela arenaupplevelsen ytterligare med våra ungdomar i fokus. Svensk travsport behöver få in fler ungdomar i våra Travskolor och att låta dem få möjlighet att visa upp sig på våra största travdagar känns väldigt viktigt inför framtiden, det tror vi även att våra aktiva i stora travet har förståelse för”, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson.

Ett ponnylopp körs innan V75-start

För att få till arrangemanget på bästa möjliga sätt där ungdomarna får vara i fokus inför den stora publiken kommer travdagen i Gävle att starta klockan 14.35 och ett av ponnyloppen – Gävle Lilla Pris för kategori B – att köras mellan lopp 4 och 5 innan V75-start.  

Det här upplägget betyder också att Solvalla breddar nuvarande samarbete med både Gävle och Vermo ännu mer med de stora travdagarna.

Det känns jättebra att vi kan ge ungdomarna större uppmärksamhet. Förutom loppen i Gävle kommer det även att köras uttagningslopp till Mini Elitloppet och Lilla Elitloppet även på Vermo i samband Finlandia Ajo”, säger Solvallas Sportchef Anders Malmrot, som kommer att vara på plats och ge en rosa biljett till samtliga vinnare även i ponnyloppen.

Mathias Gustafsson                                                       Anders Malmrot
Sportchef Gävletravet                                                    Sportchef Solvalla