Romme 7 april

Fyraåriga Målbo Vilda, efter Wikvinn, visade fin styrka och en härlig inställning när hon kunde avgöra en stenhård slutstrid på målfoto för sin tränare Robert Wilhelmsson i karriärens andra start. Målbo Vilda tog enkelt hand om spets från ett femtespår. Efter körda 400 meter galopperade hon, men hon hittade snabbt rätt gångart och sedan fick hon trava utvändigt ledande spelfavoriten, Leo Faksen/Claes Eskilsson (22 på tian). De båda hade en fin fight hela upploppet där Målbo Vilda fick greppet sista biten. Segertid 33,4/1640 meter via 32,4 siata 1000 och 30.000 kronor. Stall Målbo är ägare och Niclas Björklund i Heby är uppfödare.

Maclemore, efter Revenue, var helt överlägsen från spets för Emilia Leo i montéloppet. Segertid 15,7/2140 meter och 35.000 kronor till HB Salhamm i Sala som är uppfödare och ägare. Johanna K Karlsson är tränare.

”Det är en jättefin häst som passar bra i monté. Nu gick det lite väl fort första varvet (14,5), men han tål ett tufft upplägg”, sade Emilia som toppar kuskligan (sulkylopp och monté) på elva segrar före Torbjörn Jansson sju segrar och Ulf Ohlsson sex segrar efter körda 12 tävlingsdagar. När det gäller kuskligan för lärlingar (sulkylopp och monté) är hon helt överlägsen på sina elva segrar mot Linda Sedström med sina två segrar. I montéligan i hela Sverige är hon också helt överlägsen med sina 15 segrar, hittills, mot Sofia Adolfsson på sju segrar.

J-E GUSTAFSSON