Gävle 8 april

En av kvällens gladaste vinnare var Per-Anders Bodén. Med två hästar på startvolten kunde han enkelt ta hand om ledningen med familjens Bonjour Lascaux och efter lugna 21,5 första 500 drog han upp farten rejält. Via 15,2 sista 1500 hade han ett säkert grepp mot Hersey’s Kisses/Peter Larsson som höll farten starkt till andrapriset efter ett lopp i rygg på vinnaren. Segertid 16,7/2140 meter och 25.000 kronor. Frida Bodén är skötare. Loppet var ett försök i Travbutikens Amatörserie.

Millie Millionaire, efter Jocose, avslutade fjolåret på ett strålande sätt för sin ägare Brage Hansen. Hon var en V75-vinnare på Dannero och Bollnäs och tvåa i Diamantstoets final på Solvalla och i prispengar blev det fina 711.000 kronor. Hon har inlett årets säsong på ett mycket fint sätt. Efter en övertygande årsdebut var hon klar spelfavorit och efter en stark avslutning i spåren fick hon greppet sista biten på en tapper Il Mio Hooligan/Claes Eskilsson. Segertid 15,4/2680 meter via 1.12 sista 800 och 25.000 kronor. Efter 32 starter och 14 segrar är hon nu miljonär.

Esther Fall fick luckan in på upploppet efter ett lopp i rygg på ledaren och kunde avgöra för Jim Oscarsson i en dramatisk avslutning i det första försöket i Maharajahs Stoserie. Ledande Dimanche Mearas/Ulf Ohlsson galopperade 300 kvar i allt sämre aktion. I det läget hade Alice Ruda/Rikard N Skoglund greppet efter ett lopp utvändigt ledaren. Nu galopperade också hon cirka 150 kvar vilket bäddade vägen för Esther Fall. Segertid 15,2a/1640 och 30.000 kronor. Maria Henriksson Akraka är tränare och uppfödare/ägare under namnet Akraka Marketing AB och 3ML INVEST AB. Malin Wemnell är skötare.

Fyraåriga Morran, efter Select Yankee, höll greppet hela upploppet för Andreas Lövdal i det tredje försöket i Hedlunds Åkeri AB:s Lärlingsserie. Loppet kördes i ett tufft tempo och Morran fick jobba för att hålla undan för Celeber/Emil Eriksson där den senare agerade väldigt trögt. En bra insats av Morran i karriärens första seger. Segertid 16,6/2140 meter och 25.000 kronor. Betonghåltagning NBT AB i Bromma är ägare med Jörgen Westholm som tränare.

Jan-Olov Persson grejade en fin stalldubbel med Guli Tor och Joker C.K. Jan-Olov körde själv Joker C.K. som öppnade vasst bakom bilen till spets. Guli Tor togs lugnt från början av Rikard N Skoglund och han hamnade i tredje utvändigt. Via attack 500 kvar avgjorde Guli Tor på ett säkert sätt. Segertid 24,3a/1640 via 22,7 sista 800 och 30.000 kronor till Stall Slugas. Hanna Edvinsson är skötare.

Kimbee Crown, efter Enjoy Lavec, har alltid varit lovande. Nu har han galopperat en hel del i loppen. I sin tredje start, av totalt 28, i regi Tomas Pettersson var han en vinnare. Från tredje invändigt fick Tomas Luckan 450 kvar och i en stenhård slutstrid fick han greppet sista biten mot mycket tappre Call Him A Star/Joakim Eskilsson som via tredjespår till utvändigt ledaren 600 kvar och spets i sista sväng gav sig motvilligt. Segertid 12,8a/1640 via 11,5 sista 800 och 25.000 kronor. Terno Lindgren i Hägersten är ägare. Kimbee Crown är andra avkomman till Kimbee Lane. Mormor är Kimbee San som tränades av Stig H Johansson och hon var vinnaren i Oaks 1999 för Jim Frick. Mormorsmor är Pixie.

Valle Lukas, efter Åsajerven, och Norrbo Odin, efter Moe Odin, var två mycket starka vinnare. Fyraårige Valle Lukas/Jimmy Jonsson fick en tuff inledning i tredjespår innan han kom fram till ledaren 1350 kvar. In på upploppet fick han greppet och i en tuff slutstrid vägrade han ge sig mot bra avslutande Napoleon/Per Nordlund. Segertid 32,0a/2140. 25.000 kronor till Team JoB Racing AB i Västra Frölunda. Öystein Tjomsland är tränare och Anna-Karin Jonsson är skötare. Jimmy har en mycket fin segerprocent i år. Sjätte segern i årets 21:a start och 29 i segerprocent som kusk.

Samma segerrecept för Norrbo Odin som också han hamnade illa till i tredjespår för Kenth Åkerlund. 1100 kvar var han framme utvändigt ledaren och där fick han ”tugga” på. In på upploppet hade han greppet och trots det tuffa loppet var han den starkaste. Mycket imponerande. Segertid 29,1a/2140. 30.000 kronor till familjen Eriksson Uppling med Stefan Eriksson som tränare och Roland Holmberg som också är uppfödare. Stefan hade en vinnare på Gävletravet förra året, 10 april, i Slotts Levi.

Francky des Molles, efter Saxo de Vandel 8 miljoner, inledde sin karriär med galopp i sina två första starter. Nu höll han sig till rätt gångart för sin tränare Göran Lång och efter ett smyglopp fram till utvändigt ledaren i sista sväng fick han greppet sista biten mot tappre Strong Taste/Lars-Åke Karlsson. Segertid 18,3a/2140 och 25.000 kronor. Nolimit AB är ägare.

I det första loppet i Babyrace-Serien blev det dött lopp mellan Houdini J.C./Mattias Hansson tränad av Oskar Kylin Blom, efter From Above, och So Good/Terese T Rosén, efter Ken Warkentin där det gällde att pricka idealtiden 1.50,0. Båda hästarna noterade tiden 1.50,1. Jan & Carina Gustavsson äger Houdini J.C. och Lars-Ove Gustafsson äger So Good.


Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON