Rättvik 9 april

Jenny A Björk tog enkelt hand om spets med Lovely Star, efter Love You. Efter körda halvvarvet valde hon att släppa till Creator Scoop som i sin tur drog undan i ett bra tempo. Jenny hade fritt att attackera redan 500 kvar och hon kunde vänta till in på upploppet där Lovely Star skaffade sig greppet sista biten i karriärens andra seger. Segertid nya rekordet 14,6a/2140 och 22.000 kronor till Anders Jonsson som är tränare och ägare under namnet Stora Hälla. Anders är mera känd som uppfödare, ägare och tränare till Ajlexes Cubano.

”Det blev helt perfekt. Hon kändes mycket piggare i värmning och provstart. Hon ska ha ett smyglopp för att vara som bäst och nu fick vi till det på ett härligt sätt”, sade Jenny.

Spets och slut var segerreceptet för Jackpot Band, efter Gift Kronos, med Emilia Leo i hästens första seger i den femte starten. Emilia fick bestämma efter lugna 1.20 första varvet och ut på slutrundan hade hon gott om krafter kvar till en mycket säker seger. Segertid 16,9a/2140. 22.000 kronor till ägaren Håkan Sälgström i Hedemora. Fredrik Tengstad är tränare och Michelle Nyberg är skötare. Jackpot Band är andra avkomman till Mette Farming som fick avsluta sin karriär alldeles för tidigt efter fyra segrar på fem starter.

J-E GUSTAFSSON