Färjestad 29 april

Efter ett andrapris under lunchen på Mantorp åkte Emilia Leo vidare till Färjestad där hon inledde kvällen med seger i ett av de två montéloppen. Maracanazo (e. Lavec Kronos 5,7 miljoner) avgjorde på ett starkt sätt i sin andra start i monté och den sjunde starten, av totalt 30, i regi Oskar Kylin Blom. Emilia avancerade varvet kvar i tredjespår och via spets 550 kvar höll Maracanazo greppet även om han tappade lite fart sista biten. Segertid 15,8/2180 meter och 30.000 kroor. Easy KB är ägare och Lina Leek är skötare. Emilias 30:e seger i år och den 17:e i monté.

”Han var inte i ordning i den första montéstarten på hemmaplan. Nu fick han det sämsta lopp han kunde få och han blev lite loj i sin ensamhet sista biten. Det var dock aldrig någon fara. Han har rätt gång för monté”, sade Emilia.

J-E GUSTAFSSON