Bergsåker 1 maj

Lovely Star var en fin vinnare för Jenny A Björk. Det blev en tuff inledning bakom bilen där Jenny inte kunde överta spets. In i första sväng kröp hon ned bakom ledaren och när ledaren plötsligt galopperade satt Jenny i spets efter körda 400 meter. Efter tuffa 10,3 första 500 kunde hon lugna ned tempot till 1.15 första 1000. Lovely Star hade ett säkert grepp hela upploppet. Segertid 15,0a/2140 och 30.000 kronor till Anders Jonsson med stallnamnet Stora Hälla. Andra segern i den femte starten för Jenny som kusk.

”Hon blev lite pigg i loppet. Hon kändes jättefin hela vägen och hon har utvecklats på ett mycket fint sätt”, sade Jenny.

Sexårige Sebastian Hall fortsätter att övertyga som montéhäst. Efter en usel inledning avancerade Emilia Leo varvet kvar och via tredjespår sista halvvarvet fick hon greppet sista biten på ledande Trust De Luxe/Jenni H Åsberg. Sebastian Hall imponerade när han var vinnaren för Emilia. Nionde starten för Emilia och den fjärde segern. Segertid 14,1/1660 meter via 1.12 sista 1400 och 40.000 kronor till Stall Garant. Claes Sjöström är tränare. Ellen Bergman är skötare.

”Jag var beredd på att vi skulle tappa i starten när det är voltstart. Vi hamnade iskallt till och han svarade för ett ruggigt lopp. Nu är det autostart som gäller framöver”, sade Emilia.

Garmin B.J. svarade för ett mycket bra lopp för sin tränare Erik Lindegren. Efter ett lopp utvändigt ledaren (12,2 första 1000) hade han skaffat sig greppet i sista sväng och han höll farten strålande till ett andrapris som knappt slagen. Vinnande Wrongdoer/Anders Eriksson travade 12,4a/1640 och samma tid för Garmin B.J. som tjänade 50.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON