Hagmyren 5 maj

Jennie Edholm har fått bra ordning på Ruus Otto som återigen var en vinnare i ett montélopp. Angelica Klockar klarade starten bra och från rygg på ledaren gled hon fram utvändigt denne 1300 kvar. Varvet kvar kunde hon överta spets och samtidigt fick Ruus Otto press av Silver Jo/Jenni H Åsberg som tog över kommandot 600 kvar. Ruus Otto höll farten men kunde inte utmana Silver Jo som dock blev allt sämre i aktionen och han galopperade cirka 30 kvar och lämnade vägen öppen för Ruus Otto. Segertid 28,7/2160 meter och 20.000 kronor till Jennie. Nu har Ruus Otto gjort sex starter i regi Jennie, två segrar och ett andrapris och i prispengar har det blivit 63.700 kronor.

Från utvändigt ledaren var sexåriga finsktränade Kiss Sånna starkast för Oskar Kylin Blom till 16 gånger pengarna. Andra segern i karriären i den 33:e starten. Segertid nya rekordet 16,2/2160 meter. 20.000 kronor till ägaren Hiija Lindgren. Gunnar Lindeman är tränare och Alexi Sling är skötare.

J-E GUSTAFSSON