Eskilstuna 7 maj

Johan Brandel hade fyra körningar under breddloppskvällen och efter ett femte- sjätte och sjundepris var han en vinnare med sexåriga Mightiness (e. Andover Hall 8,9 miljoner som lämnat 43 miljonärer med Nuncio i topp på 28,6 miljoner). Från ett andraspår bakom bilen hamnade Johan i rygg på ledaren vilket blev tredje invändigt 1500 kvar. 800 kvar kom luckan när hästen utvändigt ledaren galopperade. Mightiness avgjorde på ett fint sätt i karriärens andra seger i den 32:a starten. Segertid 15,7a/2140 och 10.000 kronor. Lennarth Helgesson i Kumla är ägare med Tobias Modig som tränare och Louise Granstedt som skötare.

”Det var en fin häst och det var sagt om ett snällt lopp. Nu löste det sig helt perfekt och hon kändes fin när vi fick luckan och kunde utmana ledaren”, sade Johan.

J-E GUSTAFSSON