Lindesberg 10 maj

Sexårige Eli´s Surprise (.e Up Front Larry) var helt överlägsen för Emilia Leo. Från ett sjättespår bakom bilen hamnade Emilia i andra utvändigt. Redan efter körda halvvarvet avancerade hon fram till ledaren och in på upploppet skaffade hon sig greppet och segermarginalen skrevs till fem längder. Segertid 16,2a/1640 och 10.000 kronor till tränaren Linus Nordström och han är också ägare tillsammans med Lena och Stina Vedberg. Tredje starten i regi Linus. Eli´s Surprise började karriären på ett mycket fint sätt med seger i debuten på fina 16,6/2140 meter. Eli´s Surprise är sjätte avkomman till ostartade Eli Brilliant. Mormor är härliga Erva Split som lämnade Eli Sea 3,1 miljoner. Rauno Pöllänen var kusk bakom Eli Sea i flera starter och hon tjänade 1.975.512 kronor med Rauno som kusk med segern i Derbystoet 2002 som främsta merit med 500.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON