Romme 10 maj

Maclemore var en mycket fin vinnare i Dalatravets Montéserie avdelning tre av tolv för Emilia Leo som kom från en seger i Lindesberg under dagen och hon visade fortsatt härlig form när hon kunde avgöra med Maclemore som stod penningmässigt ganska tufft inne. Från ett tillägg hamnade Emilia utan rygg och via en tuff press kunde hon överta spets 550 kvar vilket räckte till en helt ohotad seger. Segertid 15,6/2160 meter och 30.000 kronor till uppfödaren och ägaren HB Salhamm i Sala med Johanna K Karlsson som tränare. Sjunde segern i karriärens hittills och fem segrar av dessa med Elias Strandberg som kusk.

Fyraåriga Västerbo Puma (e. Explosive Matter 13,7 miljoner och far till Policy of Truth 5,2 miljoner och Love Matters 5,2 miljoner) avgjorde på ett fint sätt i karriärens tredje start och första seger efter ett fint smyglopp i tredje invändigt för Björn Röcklinger. Segertid 17,7/2140 meter och 30.000 kronor. Västerbo Stuteri är uppfödare och ägare med Isabelle Orsimo som skötare. Västerbo Puma är tredje avkomman till Västerbo Prepare, 57 starter och fem segrar och 884.000 kronor. Hon var tvåa I Derbystoet 2009 bakom den stora favoriten Calamara Donna.

J-E GUSTAFSSON