Charlottenlund 12 maj

Efter flera starka lopp utan seger i tuff konkurrens i sin återkomst till hemmaplan var Ochongo Face en mycket fin vinnare för Ulf Ohlsson i Summer Meeting Stayer med 100.000 danska kronor till vinnaren. Från dubbla tillägg valde Ulf att avancera redan på första varvet och via utan rygg de sista två varven var Ochongo Face den starkaste på upploppet. En mycket fin prestation och vilken hårding han är som fortfarande klarar av att avgöra den tunga vägen. Segertid 14,2/2990 meter. Åbron 35 AB (Martin Lenell) är ägare med Fredrik Palm som tränare och Adam Nyberg som skötare.

”Det är helt otroligt! Det är sjukt hur bra han är. Jag fattar inte vilken j…a häst det är. Jag vet att han har bra form och är mycket stark, men att ändå kunna avgöra på detta sätt är inte klokt”, sade en mycket glad och tagen Martin Lenell.

”Vi klarade starten perfekt från ett innerspår i volten, vilket jag var lite orolig för hur det skulle bli i början med den danska startmetoden. När vi kom iväg på ett så bra sätt var tanken att vara före Kolgjini (Platon Face spelad till 30 på tian) och jag valde att avancera tidigt. När ”Ludde” kom farande 1700 kvar var inte tanken på att släppa ned honom. Halvvarvet kvar kändes han mycket stark och vi kunde skaffa oss greppet på ett säkert sätt sista biten. Han svarade för en grym prestation”, sade Ulf.

Ochongo Face var en vinnare i fem (!) V75-lopp i regi Erik Lindegren med en mycket populär hemmaseger i Klass II på hemmaplan 22 augusti 2015 där Ochongo Face var helt ohotad från spets. Efter seger i finalen i Bronsdivisionen 2 april 2016 fick han prova på i Frankrike och med Björn Goop och Anders Lindqvist som tränare blev det tre segrar på 27 starter innan han kom tillbaka på hemmaplan och började med ett andrapris på Romme 29 december 2018. Nu som åttaåring är han tillbaka som en vinnare. Helt suveränt!

Vilken helg! Activated på lördagen och Ochongo Face på söndagen. Hur är det de säger i Norrland, huva!

J-E GUSTAFSSON