Rättvik 12 maj

Spets och slut var segerreceptet för fyraåriga Elena Rigby (e. Jocose) i karriärens första seger med sin tränare Rikard Lindh. Efter 12,7 första 500 kunde Rikard lugna ned tempot till 16,3 första 1000. Halvvarvet kvar ryckte han undan och Elena Rigby höll greppet hela vägen även om det tog emot lite sista biten. Segertid 15,3a/2140 och 10.000 kronor. Stall Rigby HB i Bollnäs är uppfödare och ägare. Mikaela Sköldberg är skötare.

”Det är en jättefin travare som det strulat med. Hon är lite flegmatisk och trivs bäst när hon får bestämma. Nu kändes hon väldigt stark halvvarvet kvar varför jag inte ville bråka med henne trots att jag visste att värsta hotet satt i rygg (formstarke Gulf/Annelie Leander). I sin ensamhet sprang hon och bromsade lite, men jag tyckte jag hade grepp om loppet”, sade Rikard.

Från ett bakspår bakom bilen hamnade Flight Danseur utan rygg för Malin Friman. Trots den tuffa inledningen kunde Malin överta spets halvvarvet kvar och det räckte till en säker seger i tredje starten i regi Rauno Pöllänen. Segertid 16,2a/2140 och 10.000 kronor. Mats Öqvist och Anders Larsson är uppfödare och ägare.

”Det är en otroligt fin häst som jobbat bra. Hon kan vara lite väl ambitiös och ligga på en del och så var det också denna gång. Nu höll hon farten mycket bra och visade sin fina kapacitet”, sade Malin.

Flight Danseur var lovande tidigt i karriären och hon hade under perioden 31 juli till 8 december 2017 på sina sju starter sex segrar för Niclas Westerholm.

J-E GUSTAFSSON