Bollnäs 14 maj

Oskar Kylin Blom grejade en fin dubbelseger. Egentränade Bijoux de Fer höll enkelt upp spets från sitt innerspår i volten. Sedan fick Oskar bestämma tempot och det blev en säker seger. Segertid 15,2/1640 meter och 25.000 kronor. AB Funktioner på Gotland är uppfödare och ägare med flera. Mikaela Sundin är skötare.

”Det blev odramatiskt, men det fanns inget sparat. Det stämmer helt enkelt inte med hästarna för närvarande. Det är inget tryck i dem och de saknar spänsten. Det var skönt att det gick vägen denna gång. Han var riktigt fin i två raka segrar i februari och han trivs extra bra när han får bestämma”, sade Oskar.

Stefan Arvidsson är tränare till sexårige Wilmer West som avgjorde på ett fint sätt från tredje utvändigt för Oskar. Det var långt fram halvvarvet kvar när han tog upp jakten på tätduon och han fick bra svar när han ryckte tussarna. Segertid 15,8a/2140 och 10.000 kronor. Royal Sulky Sverige AB i Skellefteå är ägare.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON