Solvalla 15 maj

Fyraåriga Edrica (e. Love You) var en mycket fin vinnare för sin tränare Erik Lindegren i karriärens sjätte start. Från ett elftespår bakom bilen hamnade Erik bra till i tredje utvändigt. Nu attackerade han 700 kvar och via spets 450 kvar var Edrica helt ohotad. Segertid nya rekordet 15,0a/2140 via 12,6 sista 800 och 40.000 kronor till Stall ICA Tierp-Easy med Jenny A Björk som skötare.

”Jag var inne på att hon skulle vara en vinnare i starten innan på Åland men där fick vi ge oss sista biten. Nu trodde jag på en platschans från bakspår, men hon visade härlig form när hon kunde avgöra på ett så bra sätt. Hon var sjuk i höstas och vi fick börja om. Hon hänger lite töm i svängarna så det finns fortfarande lite att slipa på. Hon är helsyskon med välkände Ed You 6,6 miljoner och det är klart att det kommer att finnas krav på henne framöver. Den här segern var en mycket stark seger och det blir intressant i fortsättningen”, sade Erik.

Dominator D.T. (e. Revenue) svarade för en mycket bra insats som tvåa för Magnus Jakobsson. Från ett tillägg hamnade Magnus i andra utvändigt och via utan rygg sista halvvarvet höll han farten strålande i en snabb avslutning i årets andra start. Ägare och tränare är Rikard Lindh och andrapriset var värt 30.000 kronor. Dominator D.T. travade nya rekordet 12,3/1660 meter.

J-E GUSTAFSSON