Romme 17 maj

Treårige Bäcklös Uriel (e. Smedheim Solan) är den näst snabbaste treåriga kallbodsdebutanten genom tiderna i Sverige. Wiktor Kylin-Blom fick ett fint lopp i andra utvändigt och via spets 450 kvar höll han greppet hela vägen mot bra avslutande Alfa Lina/Lars-Erik Karlsson som bjöd strid hela upploppet. Segertid 28,5/1660 meter via flotta 26,7 sista 1000. 30.000 kronor till Nicklas Blom och Kristin Persson som är uppfödare/ägare och tränare.

Bäcklös Uriel är första avkomman till Bäcklös Amalia. Mormor Bäcklös Anna har också lämnat den stora talangen Bäcklös Tamlin som i sin elfte start och femte seger travade strålande 25,8a/1640 i seger för sin ägare och tränare Wiktor Kylin-Blom med Nicklas och Kristin som uppfödare. Elling (e. Elding) är den hittills snabbaste treåriga kallblodsdebutanten. Han segrade på tiden 28,4/1660 meter 26 juli 2009 på Bollnäs med Magnus Jakobsson och Håkan Åslund som tränare. I sin fjärde start i karriären var han vinnaren i kallblodskriteriet på tiden 27,7a/2140.

”Han var jävuliskt bra. Vilken uppfattning och vilken härlig gång han har. Det är en riktig travare. Jag har kört honom i två banjobb annars är det pappa Nicklas och Kristin som gjort allt jobb”, sade Wiktor.

”Han har gjort allt rätt hela tiden och det här var en fantastisk start på karriären”, sade Kristin.

Fröken Sting var en överaskande vinnare för spelarna i finalen av Tobin Kronos Stoserie för sin tränare Fredrik Palm. Efter en tuff inledning bakom startbilen valde Fredrik tredje invändigt efter körda 400 meter. Alternativet hade varit utvändigt ledaren. Nu löste det sig helt perfekt när han kunde glida ut i andra utvändigt på sista långsidan och när Fröken Sting fick luckan in på upploppet avslutade hon strålande till seger. Segertid 14,4a/2140 via 1.12 sista 1000 och 1.10 sista 800. Fina 75.000 kronor till Åbron AB. Mona Ljunggren är skötare.

”Jag gillar henne skarpt. Hon kämpar hela vägen. Nu hamnade vi utan rygg i första sväng efter en bra start och jag ville inte sitta utvändigt utan rygg. Det blev tredje invändigt och från den positionen måste man ha tur att få chansen. Nu kom luckan helt perfekt och hon kämpade hela vägen in i mål”, sade Fredrik.

J-E GUSTAFSSON