Bollnäs 21 maj

Nordjerva A.M. (e. Åsajerven) har galopperat bort sig i de flesta starterna. Innan Bollnässtarten visade hon fin fart på Hagmyren efter galopp och då det gick snabbt sista 400 metrarna. Nu höll hon sig i rätt gångart hela loppet för Billy Svedlund i en säker seger. Nordjerva A.M. var med som andra häst 1500 kvar fortfarande med flera längder fram till ledaren. Ut på sista långsidan närmade sig Nordjerva A.M. ledaren och via attack 600 kvar kunde hon enkelt överta spets. Segertid 33,7/2160 meter via 32,5 sista 2000 och 10.000 kronor till Stall Hea HB i Lingbo med Bollnäsamatören Tore Hellström som tränare. Nordjerva A.M. är andra avkomman till Timba som också lämnat Faks Nils 685.000 kronor och Månlykke A.M. 620.000 kronor. Nordjerva A.M. är också mor till två avkommor, tre och två år, efter Månprinsen A.M. och B.W.Modde med samma ägare.

Första segern i den 24:e starten för Vilja Frontline (e. Dexter Frontline) som avgjorde på ett starkt sätt för Johan Brandel. Via tredjespår första halvvarvet fram till ledaren var Vilja Frontline den starkaste sista biten till en säker seger mot piggt avslutande Titania I.S./Wiktor Kylin-Blom som fick luckan sent in på upploppet efter ett invändigt smyglopp. Segertid 15,5a/1640 via 14,8 sista 1000 och 10.000 kronor. Claes Liljeqvist och Fastighets AB Kläppa är ägare med Helena Ehn som tränare. Första starten med Johan som kusk.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON