Solvalla 26 maj

M.T.Insider försvarade titeln i Travrondens Speedrace över 640 meter auto. Förra året var det med Erik Adielsson som kusk och då segrade M.T.Insider på tiden 06,9 i försöket och flotta 06,0 i finalen med 75.000 kronor till vinnaren.

I försöket höll tränaren Olle Alsén enkelt upp spets från sitt innerspår och M.T.Insider var ohotad på segertiden 06,9.

I finalen startade han från ett femtespår och via en ruggigt vass första sväng i tredjespår kunde han överta spets efter cirka 350 meter och sedan höll han farten till en säker seger. Mycket imponerande! Segertid 06,7 och 100.000 kronor till Stall Charles Boko (Olle Alsén) med Erika Åsblom som skötare.

”Inför årsdebuten i april var siktet på att försvara titeln i detta lopp. Med tre lopp i kroppen i tuff konkurrens var han i fin författning och efter segern i försöket var jag optimist även om jag hade stor respekt för de andra två i finalen som också hade imponerat i sina försök. Det var ganska lugnt i försöket och i finalen trodde jag på att jag skulle kunna ta hand om spets betydligt lättare. Det var första gången jag maxat honom från start och det var en häftigt känsla att det räckte hela vägen. Jag har sagt lite på skämt att efter segrar 2020, 2021 och 2022 och fem raka får de sätta rubriken M.T.Insiders lopp på detta speedrace”, sade Olle.

”Det var skakigt hela loppet. Vilken inledning det blev. Otroligt att han kunde ta sig till spets och hålla hela vägen. Det var klart bättre hästar han mötte detta år”, sade en av delägarna Bengt Sirberg.

Foto: TR Bild

Text: J-E GUSTAFSSON