Bergsåker 30 maj

Wilda Fille försvarade sin titel från förra året med Emilia Leo i Monté-SM för kallblod. Han är helt outstanding i monté. Efter en ganska lugn inledning var Wilda Fille ändå med i fjärde utvändigt och inledningen på loppet (21,6 första 500) passade honom perfekt. 1300 kvar avancerade Emilia och via utvändigt ledaren 1100 kvar (24,0 första 1000) och spets 600 kvar var Wilda Fille en säker vinnare. Segertid 24,6a/2140 är ett nytt svenskt rekord för äldre kallblod i monté över medeldistans autostart. 100.000 kronor till uppfödaren och ägaren Wilda HB med Jan-Olov Persson som tränare.

Nu har Wilda Fille tre svenska rekord. 24,6/1680 meter och 25,3/2160 meter samt det nysatta rekordet. Han har totalt 24 starter hittills i monté och 15 segrar, vilket i prispengar har blivit 645.600 kronor. Av dessa starter är det elva starter med Emilia och facit mycket fina nio segrar och ett andrapris samt 410.000 kronor.

”Han var mycket stabil och fin denna gång och det känns att han blivit snabbare. Nu valde jag positionen utvändigt ledaren och jag ville inte att han skulle få bli ensam. Han kändes stark hela vägen och han fortsätter att övertyga. Extra härligt att kunna försvara SM-titeln”, sade Emilia.

Emilia hade också egenägda Sign Me Up Too till start och han imponerade i sin andra start i monté och den andra segern. Varvet kvar kunde Emilia smita ned invändigt och som tredje ekipage tog hon upp jakten på tätduon som öppnat i ett tufft tempo. Halvvarvet kvar var hon ifatt täten och via spets i sista sväng höll Sign Me Up Too farten starkt mot mera rutinerade Nappa Scar/Jenni H Åsberg. Segertid 13,3a/2140 och 100.000 kronor. Stall Kåsha Smedstorp KB är delägare. Sign Me Up Too har nu gjort 14 starter, av totalt 41, i regi Emilia och det har hittills blivit åtta segrar och fina 904.500 kronor.

”Han svarade för ett ruggigt lopp. Han kan vara lite flegmatisk. Jag fick ett härligt gensvar när jag manade på honom lite varvet kvar och jag vet att han håller alltid farten hela vägen”, sade Emilia som kunde räkna in en mycket fin eftermiddag.

J-E GUSTAFSSON