Örebro 30 maj

Efter seger i december 2017 har det inte fungerat fullt ut för Dashing Kimberley. Förra året blev det bara tre starter. Nu med två lopp i kroppen är hon tillbaka som en vinnare. Och hon gjorde det på ett strålande sätt till en säker seger efter ett lopp utvändigt ledaren för Linda Sedström. Segertid 15,5a/2100 och 10.000 kronor till familjen Sören och Evelina Andriainen.

”Det är en stark och rejäl häst och nu var hon riktigt bra. Hon svarade ärligt hela vägen in i mål”, sade Linda.

Dashing Kimberley är andra avkomman till i 22 starter segerlösa Ode a L´Amour som också lämnat stallkompisen Sharp Intentions. Mormor Anemone Ami lämnade Manero´s Nic 16 segrar och 840.000 kronor som var en populär hemmavinnare i Bronsdivisionen 28 februari 2004 med Fredrik Palm i sulkyn.

Spets och slut var segerreceptet för Inshallah (e. Gift Kronos) och Johan Brandel. Första starten i regi Bo Heyman och det såg riktigt bra ut. Hon öppnade piggt bakom bilen och sedan fick Johan bestämma tempot till en säker seger. Segertid 15,7a/1609 och 10.000 kronor. Tobias Kaj AB är delägare.

”Det är en fin häst som Bosse haft sedan april månad och det kunde inte ha börjat bättre. Det kändes tryggt hela vägen och det var hästen i rygg (Feel Speed/Elias Strandberg) att köra mot. Det här lovar gott för framtiden”, sade Johan.

J-E GUSTAFSSON