Häst fick avlivas under Kusk-VM

Efter en olycka inför det femte loppet på Gävletravet i fredags tvingades banveterinären avliva det femåriga stoet My Angel Laday som tränades av Håkan Berger och ägdes av Västkustens Pärla AB, med flera.

Det var när hästarna skulle upp mot defileringsvolten från stallbacken som My Angel Laday, som skulle körts av Franck Nivard, kom lös och skenade. Stoet tog ett varv i defileringsvolten innan hon skenade rakt in i staketet mot banan. Hästen fastnade i staketet och efter de skador som uppkom tvingades banveterinären att avliva hästen.

Det här är oerhört ovanligt och sorgligt förstås. Det är ytterst sällan som hästar dör eller måste avlivas under travtävlingar. Vi hade inte någon segerceremoni efter loppet där hästen skulle tävlat, av respekt för alla inblandade, och som våra tankar går till”, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson.

Efter tävlingarna transporterades hästen till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för obduktion.