Bollnäs 2 juni

Från ett innerspår bakom bilen försvarade Shadow spets i en snabb inledning för Ulf Ohlsson. Väl i spets fick han lite tryck hela vägen, men trots den tuffa uppvaktningen stack han bara undan till slut. En fin prestation. Segertid 13,5a/1640 och 25.000 kronor. Mattias Nyberg är ägare och Rikard Lindh tränare med Mikaela Sköldberg som skötare.

Uno Piccolino (e. Fräkke Frederik) var en imponerande vinnare i det sjunde försöket i Gävleborgs Montéserie, av 18 totalt innan finalen i Bollnäs 14 september, för Emilia Leo som passerat 3 miljoner i inkörda pengar. Tionde starten i monté för Uno Piccolino och den första segern. Ut på första långsidan laddade Emilia framåt och hon var i spets efter körda halvvarvet. Första 1000 öppnades efter tuffa 13,3. När många säkert trodde att det skulle ta emot halvvarvet kvar stack Uno Piccolino undan till en helt ohotad seger på fina 13,7a/2140. 25.000 kronor till ägarna och tränarna Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén. Emelie Nordberg är skötare. Bahama Mama Ås/Zandra Vidén svarade för en stark insats som tvåa på tiden 14,4a/2140 i sin första start i regi Johanna K Karlsson.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON