Hagmyren 3 juni

Oskar Kylin Blom grejade en fin dubbelseger med Ennos Cayenne och Abraham Frontline. Ennos Cayenne visade härlig form i starten innan på Gävle i ett V75-lopp som trea i mål. Nu visade hon fin styrka och inställning när hon från utvändigt ledaren och spets halvvarvet kvar var den starkaste i en tuff slutstrid. Segertid 27,7/2140 meter och 20.000 kronor. Angelica Bernström i Stora Skedvi är ägare och tränare.

”Hon var riktigt grym i Gävle mot stenhårt motstånd. Nu var hon dock inte lika avslappnad bland hästar. I Gävle fick hon dra undan i ett eget tempo. Hon svarade bra när kusken utvändigt (Magnus A Djuse) smackade på sin häst och det här var en välförtjänt seger”, sade Oskar.

Fyraårige Abraham Frontline (e. Quevert) hade en seger längst upp i resultatraden och då var han en spetsvinnare från spår fyra i volten på Hagmyren. Efter den segern kom han till start med fyra starter från tillägg med ett femtepris som bäst. Nu från bricka fyra i volten stack han lika enkelt till spets som i senaste segern och sedan höll han ett säkert grepp hela vägen. Segertid 16,4/1640 meter och 20.000 kronor. Fastighetsaktiebolaget Kläppa i Bollnäs är uppfödare och ägare med Helena Ehn som tränare.

Allowable (e. Torvald Palema) hade ett fint fjolår med bland annat en mycket fin V75-seger på Rättvik för familjen Brandel med Johan som kusk. Nu var det dags för årsdebut och det var imponerande att se honom gå runt hela fältet från femte utvändigt på slutvarvet. Segertid 15,3/2140 meter och 22.000 kronor.

”Han var väl förberedd och jag hade en bra segerkänsla innan loppet. Han var jättefin förra året och vi hoppas på ett liknande år med start i V75”, sade Johan.

J-E GUSTAFSSON