Gävle 4 juni

Bland många glada vinnare under kvällen var Ida Strömbäck en av de absolut lyckligaste. Ida som haft fina framgångar med sin egenägda ponny Eksätts Purelove var nu en vinnare med stor häst. Efter ett lopp utvändigt ledaren var Curly Pine (e. Mr Pine Chip) den starkaste sista halvvarvet till vinnaroddset 54,48! Segertid 16,3a/1640 och 10.000 kronor vilket var förstapriset i samtliga lopp. Jimmy Östberg är tränare och ägare med Eva-Britt Östberg.

”Första segern med stor häst i min fjärde start känns otroligt. Jag körde Curly Pine i starten innan på Hagmyren och det kändes att det var en fin häst med bra styrka. Han visade också startsnabbhet. Nu var det inte helt fel att hamna utan rygg då tempot första varvet (17,5) inte var så högt. Jag var lite nervös när vi kom in på upploppet om det skulle hålla hela vägen. Han sträckte på sig hela upploppet. Jag ska jobba under sommaren hos Rauno Pöllänen och den 14 juni tar jag studenten”, sade en strålande glad Ida.

Fredrik Wallin fick ersätta Lars-Ove Westberg bakom Lucid Lynx (e. From Above) som i sin 28:e start visade gott gryende i en stark seger via spåren sista varvet i karriärens första seger. Segertid 16,4a/2140. Åbron 35 AB är ägare med Håkan Wallberg som tränare. Lucid Lynx är femte avkomman till ostartade Anastacia Sund. Mormor Kanadia har lämnat Geisha Sund 2,9 miljoner och Bula Bula Am 1,1 miljoner.

Elvaårige Mojerker (e. Troll Kos) har visat härlig form i flera starter och nu fick han den välförtjänta utdelningen för sin ägare och tränare Mikael Olsson. Med tre hästar på startvolten kunde Mikael enkelt ta hand om spets och sedan svarade han mycket bra under pressen han fick av Eng Stegg. Segertid 27,9/2140 meter via 25,5 sista 1000. Syskonen efter Toga, Mofaksan, Motoddy, Månkakse och Mosnärtan har tillsammans tjänat 3,4 miljoner.

”Det känns att han blivit bättre och mera stabil. Det går att köra på honom rejält. Farsgubben har gjort ett bra jobb. Det blev en härlig fight hela slutvarvet och han kämpade hela vägen”, sade Mikael.

En riktig kämpe är också Sven-Erik Landin, född 24 juni 1940, som fortfarande levererar vinnare tillsammans med hustrun Suzanne. Femårige Couteau Rapide (e. Quevert) attackerade varvet kvar från fjärde utvändigt och via en härlig svepning till spets i sista sväng höll han ett säkert grepp mot bra avslutande Power Memphis/Fredrik Palm som visade gryende form. Segertid 15,7a/2140 via 13,3 sista 1000. Ägare är Team Landin HB, Nina Rosén och Jan Engström. Couteau Rapide är första avkomman till Viva och bakom henne på mödernet är det Landin-hästar med Grace Bowl och Majestatis Min.

Fyraåriga A Nice Gift S.H. (e. Gift Kronos) var ohotad från spets för sin tränare Erik Holm. Segertid 15,5a/2140. Erik äger vinnaren tillsammans med Olle Holm och Sabbath HB.

Femårige Haga Modde (e. B.W.Modde) kunde överta spets ut på första långsidan och sedan var övriga utan chans att kunna utmana. Haga Modde är en mycket fin typ som ska bli interssant att följa framöver. Segertid 30,1a/2140. Håkan Persson är tränare och ägare med Kjell Lindberg. Johanna Persson är skötare.

”Han är jättekapabel. Jag hade 29,5 sista varvet och det gick han på tomgång”, sade Håkan.

Carmencita Majo (e. Judge Joe) var en av flera starka vinnare trots det tuffaste loppet utvändigt ledaren. William Eriksson satt lugn utvändigt och in på upploppet stack hon bara undan till en säker seger. Segertid 15,8a/2140. MKJ Invest AB i Falköping är uppfödare och ägare med Team Eriksson Trotting AB. Veronica Eriksson är skötare.

Västerbo Call You (e. Perhaps Love) var också han en stark vinnare från den tuffa positionen för Wiktor Kylin-Blom. 1200 kvar hamnade Wiktor utan rygg och när han satte press på ledaren kunde han enkelt överta spets i sista sväng till en helt ohotad seger. Segertid 15,6a/2140. Patrik O Sundberg är ägare och tränare. Västerbo Stuteri AB är uppfödare. Karin Örneskog är skötare.

”Det var en lite knepig formrad med tre starter som diskad för galopp. Han kändes inte osäker och jag hade kunnat kört ett varv till i samma tempo”, sade Wiktor.

Fin styrka visade också femårige Order By Box (e. Order By Fax) när han från tredje utvändigt och attack 700 kvar rundade till grepp i sista sväng och höll greppet mot bra avslutande Dugur, sjätte utvändigt, för Patrick Wickman. Segertid 13,8a/2140. Ingemar Söderberg är tränare och ägare med Ulf Norell och Håkan Blomström.

Victor Lyck körde ett litet chanslopp med välstammade spelfavoriten Urchin (e. Muscle Hill). Victor satt kvar 800 kvar i fjärde utvändigt när attackerna kom bakifrån. 700 kvar var han med i tredje utvändigt och som på en beställning fick han luckan i sista sväng. Det räckte till en säker seger mot tappre elvaårige Yes We Can/Caroline Josefsson som gjort grovjobbet utvändigt ledaren. Segertid 14,1a/2140. Svante Båth är tränare med Elin Nordqvist som skötare. Ägare är Terfalco AB. Urchin är sjätte avkomman till Kemp´s Emilie. Mormor är Emilie Cas El 55 starter, 29 segrar och 2,9 miljoner som också lämnat Trixton 6,2 miljoner.

I karriärens 25:e start avlade femåriga Sneak Peek (e. Weingartner) maiden för sin tränare Jan Schön. Hon var med i spetskörningen innan hon hamnade i andra utvändigt. Nu blev Janne tvungen att avancera redan 950 kvar och via en vass speed kunde hon överta spets ut på sista långsidan. Segertid 16,3a/2140. Jan Schön är också ägare med Laviken Trotting AB.

Tomas Rosén var kusken som prickade idealtiden 1.40,0 bäst i babyracet med Fille de Francais efter Francais du Gull. Tiden blev 1.40,3/2160 meter. Stall Åstjärn är ägare.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON