Lindesberg 6 juni

Två hästar till start och en fin tränardubbel till Fredrik Wallin och en flott dubbelseger för Carl Johan Jepson. Ies Juvel (e. Maharajah) började karriären med två segrar på sina tre första starter. Nu grejade hon sin tredje seger hittills i karriären när hon fick prova på kort distans för första gången. Från ett elftespår bakom bilen hamnade Carl Johan i tredje utvändigt. Halvvarvet kunde han följa med i rygg i tredjespår och när Ies Juvel fick sträcka ut avgjorde hon på ett mycket fint sätt. Segertid 14,1a1640 och20.000 kronor. IFG Konsult AB i Enköping är ägare och skötare är Mikaela Wahlberg.

”Jag chansade lite från start och vi hamnade bra till. Hon har lite problem i svängarna. Vi fick en bra rygg och hon svarade för en stark avslutning”, sade Carl Johan.

Oh Lord (e. Hövding Lavec) galopperade bort sig i årsdebuten. Från andra utvändigt avgjorde han hur enkelt som helst efter en mcket stark avslutning. Segertid 15,4/2160 meter via 1.14 sista 1000 och 20.000 kronor. Travessen KB och Winn Johansson är uppfödare och ägare med Linnea Andersson som skötare.

”I årsdebuten provade Fredrik barfota runt om och det var han inte mogen för. Nu var det den så kallade vanliga balansen. Det är en fin häst i grunden och det här var ett väldigt fint formbesked”, sade Carl Johan.

J-E GUSTAFSSON