Östersund 7 juni

Efter två mycket bra andrapris i tuff konkurrens var Nordby Kuling en välförtjänt vinnare för sin tränare Olle Alsén. Från ett tillägg hamnade Olle bra till i andra utvändigt. Nu avancerade han fram redan efter körda halvvarvet till utvändigt ledaren 1100 kvar och via spets 550 kvar var Nordby Kuling helt ohotad i en överlägsen seger. Segertid 25,7/2160 meter och 50.000 kronor till Easy KB. Annie Skoglund är skötare.

”Han var grymt laddad och vi orsakade en omstart. Jag fick ta det lite lugnare i den andra starten, men han ville framåt och då ville jag inte bråka med honom. Han är mycket stark och jag hade stora förhoppningar på honom som en vinnare i starten innan på hemmaplan. Då visade han härlig form som tvåa i mål efter en stark insats. Nu har han tävlat barfota runt om i sina tre senaste starter och han har hittat en växel till. Han verkar trivas extra bra i Östersund. Det här var hans andra seger i år och den första tog han i Östersund 4 april”, sade Olle.

Fyraårige Osah´s Bolt (e. One too Many) imponerade i sin andra raka seger för Emilia Leo. Efter ett tufft lopp utvändigt ledaren var han helt överlägsen sedan ledande Atlas Vendil/Lars-Åke Svärdfeldt galopperat 200 kvar. Segertid fina 16,1/2160 meter på det blaskiga banunderlaget efter ett mycket regnande under dagen. 30.000 kronor till Firma Stall Tallbacken. Anna-Lena Göransson är tränare.

”Det är en jättefin häst. I segern innan på hemmaplan var han helt obrukad i karriärens första seger. Nu är han lite speciell och springer och tittar på allt omkring, men det är en fin travare som lägger mycket mark under sig”, sade Emilia.

J-E GUSTAFSSON