Eskilstuna 9 juni

Cast Bolt var en fin spetsvinnare för Emelie Mårtensson i montéloppet. Cast Bolt har alltid varit startsnabb och nu kunde han överta spets efter körda 200 meter. Det blev en tuff öppning , 09,0/500, på det lite tungsprungna banunderlaget och första 1000 efter 12,4. Det var stumma ben till slut men Cast Bolt höll ett säkert grepp hela vägen. En fin prestation. Segertid 14,8a/1640 och 10.000 kronor i karriärens nionde seger hittills. Carola Sköld Andersson och Stefan Andersson är uppfödare, ägare och tränare.

Lydia Sånna (e. Zola Boko) avlade maiden i sin 17:e start. Från ett bakspår hamnade Johan Brandel i tredje utvändigt vilket blev andra utvändigt varvet kvar. Nu valde Johan att sitta kvar när attackerna kom bakifrån och 800 kvar satt han fast. Luckan kom i sista sväng och via en bra avslutning i fjärdespår fick Lydia Sånna greppet sista biten. Segertid 18,8a/2140 och 10.000 kronor till familjen Brandel. Lydia Sånna är första avkomman till fina Viol Hornline som bland hennes många fina segrar hade segern i Stosprintern 2008 i topp.

J-E GUSTAFSSON