Västerbo Grosbois till Frankrike

Åttaårige Västerbo Grosbois som finns i träning inne på Gävletravet hos Rauno Pöllänen åker under tisdagen ner till Frankrike.

Jag har pratat med flera tränare och kuskar som har sagt att han kommer att passa bra där nere och eftersom jag inte vill starta honom i Gulddivisionen under sommaren passar det bra att testa nu”, säger Rauno.

Västerbo Grosbois är en riktig ”pengamaskin” som sedan han gjorde första starten i Raunos regi 17 november 2017 endast har blivit oplacerad eller diskad vid två tillfällen på 36 starter!

Han har visat sig trivas bra över längre distanser och jag tror att det är en fördel för honom om loppen körs i jämnt och högt tempo hela vägen och jag upplever de franska loppen som att det körs på just det sättet som passar honom”.

Det blir Malin Friman som åker ner med Västerbo Grosbois och tanken är att hästen ska starta onsdag 19 juni.

Vi får se vad som händer, men vi siktar till att börja med loppet 19 juni och eventuellt kan det bli någon start till och sedan får vi se hur länge han blir kvar där nere. Han kommer att stå uppstallad på Daniel Parlings gård som ligger fem mil utanför Paris och det känns både viktigt och bra att Malin är med från början som känner igen rutinerna vi har kring honom”, säger Rauno.

Västerbo Grosbois har hittills tjänat 1.555.850 kr, varav 1.159.350 kr är i Raunos regi. Ett spännande äventyr väntar åttaåringen som ägs av Storåsnäll KB, Ingarö.

MATHIAS GUSTAFSSON